Restorani

 

TAJNA MEDITERANSKE KUHINJE

Ako ste se pitali u čemu je tajna mediteranske kuhinje, toliko sugerirane kao jedne od najzdravijih na svijetu, otkrit ćemo vam bez zadrške. Tajna je u jednostavnosti pripreme, jednostavnim i zdravim namirnicama i ljekovitim začinima.

Ti osebujni okusi i mirisi ne trebaju dugačke i složene recepture. Ne traže ni višesatno druženje s tavama i zdjelama. Njima treba jednostavnost, koja isprepliće blagodati mora, mediteranskog zraka i zemlje. Uz karakteristične začine dobiva se jedinstveni spoj prirode i tradicije.

 

TRADICIONALNA RECEPTURA CRIKVENIČKIH KUHARA

Tradicionalno, prema starinskim receptima, ali uz inovativnost, kreativnost i mrvicu suvremenosti. To su karakteristike specijaliteta koje će vam danas s veseljem pripraviti crikvenički kuhari.

Evo što možete kušati samo na Rivijeri Crikvenici:

  •  Crkveniške rupice
  •  Slani vinćoli na svetojelenski
  •  Selački puhanci
  •  Tortu "Frankopan"
  •  i mnoge druge delicije...

Ova su jela temeljena na tradicionalnoj recepturi, a u sebi kriju savršene kombinacije toplog i hladnog, slatkog i slanog. Prizivaju neko davno vrijeme, a opet odišu drugačijim, primamljivijim mirisom i okusom.

Svako od njih sadrži neki tajni sastojak, zbog kojega jelo postaje prava poezija na tanjuru.

Kako biste upoznali tradicionalna jela ovoga kraja, zavirite u "KUHARICU NAŠEH NON", koja predstavlja gastronomski vremeplov s opisom važnosti materijalne i nematerijalne baštine. Vremeplov koji priziva toplinu doma te nezaboravne mirise i okuse autohtone primorske kuhinje.

Uz "KUHARICU NAŠEH NON", takvu kulinarsku čaroliju možete i vi stvoriti u svome domu.

 

RIBA – KRALJICA GASTRONOMIJE

Plava i bijela riba, pripremljene na mnoštvo maštovitih načina, trebale bi biti "točka na i" vašeg boravka na crikveničkoj rivijeri. Pamtit ćete taj doživljaj!

Red morskih blagodati, zatim red mirisnih začina s dodatkom maslinovog ulja, tog jedinstvenog zlatno-žutog eliksira sa zelenim tonovima, u rukama vrsnog chefa postat će simfonija koju ćete još dugo osjećati na nepcu.

5
Average: 5 (1 vote)