CRO Race - cilj 4. etape

01. lis. 2021.
Mjesto događanja: 
Crikvenica
Vrijeme početka: 
16:00

 

U listopadu ove godine Top sport events d.o.o organizira šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race na kojoj će nastupiti dvadeset timova iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI). Dvjestotinjak ponajboljih biciklista svijeta hrvatskim cestama voziti će u razdoblju od 28. rujna do 3. listopada 2021. godine te će i ove godine utrka biti jedan od najznačajniih sportskih događaja u našoj zemlji.
Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće u gotovo 180 zemalja svijeta na svih šest kontinenata, što dokazuje da je ovo iznimna promocija Hrvatske i njenih turističkih potencijala. U šest dana biciklisti će prijeći više od tisuću kilometara prolazeći kroz gotovo cijelo područje naše zemlje promovirajući mnoge gradove i općine te prolazeći kroz većinu nacionalnih parkova i parkova prirode Hrvatske.

Grad Crikvenica će 1. listopada 2021. biti domaćin cilja četvrte etape, ukupne duljine 200 km. Start utrke biti će u Zadru, a biciklisti se na cilju u Crikvenici očekuju oko 16:40 sati.

Biciklisti imaju dva prolaska kroz Crikvenicu, prvi se očekuje između 16:28 i 16:53, što naravno ovisi o njihovoj prosječnoj brzini. Nakon toga voze kroz Dramalj te će se Jadranskom magistralom ponovo preko istočnog dijela Crikvenice spustiti u centar između 16:42 i 17:09 sati, kada se očekuje njihov konačni dolazak u ciljnu ravninu na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici.

Naravno, u centru grada će biti zanimljivo i prije, jer se prije samog dolaska vrhunskih biciklista organizira i zabavni program od 12:30 do 15:30 sati: napeti prijenos biciklističke utrke uživo te posebno veselje za najmlađe - virtualne utrke za djecu KIDS CRO Race, koji će se održavati na pozornici, gdje će biti postavljeni virtualni trenažeri.

Važno je napomenuti da će na cijelome crikveničkome području 1. listopada biti posebna prometna regulacija, koja uključuje zatvaranje dionice D8 Jadranske magistrale kako se budu približavali biciklisti iz Zadra i to u Selcu, Crikvenici i Dramlju od 15:00 do 17:30 sati te zatvaranje prometa na relaciji (Crikvenica) D8  –  Zidarska ulica – Kotorska ulica – Vinodolska ulica – Frankopanska ulica – Ulica Ivana Skomerže – Trg Stjepana Radića – Strossmayerovo šetalište – Gajevo šetalište – (Dramalj) Prilaz obali – 5090 Dramalj – D8, i to od 15:00 do 17:30 sati. Promet će biti moguć samo djelomično lokalno ispod magistrale u Jadranovu i Selcu. Također će u vremenu od 8 do 18 sati biti onemogućen parking vozila na Strossmayerovom šetalištu te parkingu uz Ulicu Ivana Skomerže u Crikvenici.

Pozvani su svi ljubitelji sporta, a posebno biciklizma, rekreacije i aktivnosti - pridružite nam se ovoga petka na navijačkom dočeku u centru Crikvenice! Podržite vrhunske bicikliste, uživajte u nezaboravnim prizorima i pokažite Crikvenicu, koja je poznati grad maratona, u najboljem svjetlu!

RUTA ZAVRŠETKA 4. ETAPE U CRIKVENICI:

No votes yet

Lokacija