9. Mjesec plave ribe - Cesta plave ribe

01. lip. 2021. - 30. lip. 2021.
Mjesto događanja: 
Crikvenica
Selce
Dramalj
Jadranovo

 

Tijekom lipnja održava se Mjesec plave ribe, vezan uz projekt "Cesta plave ribe", koji je osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice inspirirana bogatom ribarskom prošlošću ovoga kraja.

Zašto plava riba? Prije svega, zato što je nekad bila jedna od najvažnijih namirnica u tradicionalnoj prehrani. Osim toga, crikvenički su ribari već u 18. stoljeću bili iskusni i poznati majstori u lovu na plavu, ali i ostalu ribu, a mnogi su od njih svoja znanja i vještine prenosili na generacije ribara diljem svijeta. Desetak restorana s područja rivijere danas nosi markicu "Cesta plave ribe", kojom poručuju da u stalnoj ponudi imaju jela od plave ribe.


 

Već devetu godinu zaredom vrijedni ugostitelji s područja čitave crikveničke rivijere pripremili su posebne jelovnike (menu od 3 slijeda) temeljene na jelima od plave ribe po promotivnoj cijeni od 100 kuna, a nude ih sljedeći restorani i konobe: u Crikvenici „Karoca“, „Trabakul“ i restoran hotela „Esplanade“, u Dramlju „Domino“, u Jadranovu „Feral“ te „Kantunić“, „Riva“ i „Ulika“ u Selcu.

Tako možete kušati jela poput Marinirane tune u smeđem šećeru i soli, Tune na žaru s umakom od rajčice i palentom, Zapečene skuše u pećnici s krumpirom i povrćem, Pljeskavica od tune s blitvom na dalmatinski, File škombra u umaku od sušenih rajčica, File srdele u tempuri od kopra, Salatu od dimljene tune ili najpoznatije od svih jela od plave ribe na crikveničkom području – Rupice na palenti ili Selačke kolubice!

POPIS RESTORANA - MENU


Slobodno zakoračite na „Cestu plave ribe“, koju možete pronaći jedino na Rivijeri Crikvenici! Ovdje je plava riba vladarica cijele godine, no glavnu ulogu ima lipnju, kada ćete posebno uživati uz ukusna tradicionalna i moderna jela u sjajnom društvu domaćina. Obavezno „zaplivajte“ i našim društvenim mrežama, gdje vas čekaju svježi detalji o najpopularnijoj „plavuši“ te drugim zanimljivostima i događanjima. Pratite nas pa Vas možda i iznenadimo s dodatnim aktivnostima i pogodnostima!

4
Average: 4 (1 vote)

Lokacija