Primorska noć u Jadranovu

07. kol. 2023.
14. kol. 2023.
Mjesto događanja: 
Jadranovo
Vrijeme početka: 
19:00

 

Tijekom ljetnih mjeseci u centru Jadranova organizira se zanimljivo događanje pod nazivom Primorska noć.

To je poseban događaj, koji se organizira više puta u razdoblju od srpnja do rujna. Centar mjesta u tim terminima mijenja svoje lice te postaje mala cesta običaja, kulture i rukotvorina, koju možete vidjeti, okusiti i dotaknuti, a dio nje i ponijeti kući kao uspomenu.

Izlagači će se pohvaliti svojim domaćim proizvodima, poput sira, meda, džema, rakije ili likera koji će poškakljati vaše ukusne pupoljke i probuditi u vama sjećanje na stara vremena. Ne smijemo zaboraviti tradicionalne rukotvorine, koje će vas podsjetiti na vremena kada je igra značila mnogo više nego danas. Tu ćete pronaći odlične ručne radove i suvenire, ali i ljubazne domaćine, koji će vam otvorena srca ispričati sve, od postupka izrade pa sve do finalnog proizvoda.

Vesela je ta naša Primorska noć, jer mjesto odiše nekom posebnom energijom. Spoj tradicije s prizvucima tradicionalnih primorskih pjesama svakako će ostaviti trag u sjećanju na vaš odmor, a nekako smo sigurni da ćete na našoj maloj primorskoj cesti pronaći nešto zbog čega ćete se poželjeti ponovno vratiti. Ako ne ništa drugo, onda zasigurno pokoju gastro suvenir-poslasticu koju možete probati samo kod nas.

No votes yet

Lokacija