THALASSOTHERAPIA CRIKVENICA

Thalassotherapia Crikvenica je medicinski centar sa stoljetnom tradicijom zdravstvene djelatnosti u primjeni talasoterapijskog liječenja u svrhu zdravstvene prevencije, medicinski usmjerenog odmora i rehabilitacije. Položaj na samoj obali, uz šljunčanu plažu i 6 km dugu šetnicu, u parku mediteranskog zelenila, idealan je za talasoterapijsko liječenje, oporavak i odmor. Već je prije stotinu godina Crikvenica prepoznata od strane prvih europskih posjetilaca, koji su je, u potrazi za mjestom odmora i oporavka, počeli posjećivati u velikom broju, i to najviše zbog iznimno povoljne klime, blagih zima i umjereno toplih ljeta, povoljnih zračnih strujanja, miješanja morskog i gorskog zraka, čistog zraka bogatog morskim aerosolom te iznimno čistog i plitkog mora. Tada je na prostoru Thalassotherapije Crikvenica otvoreno lječilište za bolesnu djecu iz Češke i Slovačke. Danas je Thalassotherapia suvremena medicinska ustanova, koja povezuje principe talasoterapijskog liječenja s dostignućima moderne medicine, čime se postižu iznimni rezultati u liječenju bolesti organa za kretanje i dišnih organa u djece, odraslih osoba i osoba u poznim godinama života.

Unutar kompleksa se nalazi nekoliko smještajnih objekata, klimatizirani pansionski restoran, zatvoreni terapeutski bazen s toplom morskom vodom (32°C) s podvodnim masažama, dvorana za sastanke do 100 osoba multimedijalno opremljena i klimatizirana, caffe bar te igralište za košarku i odbojku. U blizini su restorani i postoje brojne mogućnosti za rekreaciju (tenis, mali nogomet, mini golf, vodeni sportovi).

Danas Thalassotherapia Crikvenica ima tri medicinska odjela: Odjel stacionarne zdravstvene zaštite – fizikalne medicine i rehabilitacije, Odjel respiratorne rehabilitacije djece i Specijalističko-konzilijarni odjel (čine ga polikliničke ambulante fizikalne medicine, kardiologije, otorinolaringologije, pulmologije, pedijatrije, dermatovenerologije te Odsjek za bolničku dijagnostiku, Odsjek inhalatorij i Odsjek fizikalne terapije).

U sklopu Thalassotherapije Crikvenica djeluje i odjel baromedicine, koji je pod stručnim vodstvom Poliklinike za baromedicinu i medicinu rada OXY iz Pule.

 

Kontakt podaci

Thalassotherapia Crikvenica
Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Primorsko-goranske županije
Gajevo šetalište 21, Crikvenica
tel: +385 51 407 666, fax:+385 51 785 062
info@thalasso-ck.hr
www.thalasso-ck.hr

0
No votes yet