Poliklinika za baromedicinu Oxy

OXY je privatna medicinska ustanova specijalizirana za hiperbaričnu oksigenoterapiju (HBOT). Započela je s radom krajem 1996. godine u Puli, nastavljajući vrlo kvalitetnu i dugogodišnju  tradiciju primjene ove metode u Hrvatskoj.  HBOT je znanstveno utemeljena metoda liječenja, koje se provodi udisanjem 100% medicinskog kisika u uvjetima povišenog tlaka kod onih bolesti i stanja kod kojih nedostaje kisika u tkivima. Od 2008. godine se HBOT provodi na teret zdravstvenog osiguranja, a u Poliklinici Oxy ga je moguće ostvariti uz odgovarajuću uputnicu.

 

Poliklinika u svome sastavu ima:
1. Centralnu jedinicu u Puli uz Opću bolnicu Pula
2. Podružnicu Zagreb u prostoru Kliničkoga bolničkoga centra Dubrava
3. Poslovnu jedinicu Dubrovnik u prostoru Opće bolnice Dubrovnik
4. Poslovnu jedinicu Crikvenica u prostoru Specijalne bolnice Thalassotherapia Crikvenica.

Poliklinika ima četiri moderne dvoodsječne barokomore (Pula, Zagreb Crikvenica) kapaciteta 12 i 14 sjedećih mjesta, odnosno do 2 ležeća mjesta te jednomjesnu komoru u Dubrovniku. Očekuje se da će u Dubrovniku uskoro također imati na raspolaganju veliku modernu barokomoru s 12 mjesta. Komore se tlače zrakom, a liječenje se provodi putem komfornih maski za disanje. Protokoli liječenja ovise o pojedinoj vrsti bolesti ili ozljeda i mogu se izvrsno prilagoditi potrebama svakoga pacijenta. Uobičajeni postupci liječenja traju od 60 do 90 minuta, najčešće jednom dnevno, a iznimno i češće, ukoliko to zdravstveno stanje zahtijeva.
Stručni timovi svakodnevno obavljaju preglede, terapijske i dijagnostičke procedure te savjetovanja, pri čemu posebnu pažnju posvećuju kontinuiranoj suradnji sa specijalistima iz raznih bolnica u Hrvatskoj.
Poliklinika Oxy je od 2010. godine postala nastavnom bazom Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, mjesto gdje se budući liječnici uče promjeni HBOT-a. Posebna pažnja se posvećuje stalnom stručnom usavršavanju vlastitoga kadra.
Visokom profesionalnošću, angažiranom odgovornošću i istaknutom kvalitetom rada, Poliklinika Oxy je postala važan dio hrvatskoga zdravstva te je od 2008. godine i ugovorna ustanova Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje.
Djelatnici Poliklinike Oxy stoje na raspolaganju za sve upite te će rado odgovoriti na sva pitanja i dati odgovarajući savjet, kako bi se na vrijeme poduzele mjere očuvanja zdravlja.
Detaljnije informacije o poliklinici, načinu dolaska i provedbi liječenja, zakazivanju pregleda te o indikacijama za liječenje primjenom HBOT-a su dostupne na web stranici www.oxy.hr.

KONTAKT:
Poliklinika za baromedicinu OXY - Poslovna jedinica Crikvenica
Gajevo šetalište 21, 51260 Crikvenica,
tel/fax: +385 (0)51 785 229
e-mail: poliklinika.ck@oxy.hr

0
No votes yet