GRADSKA GALERIJA CRIKVENICA

Gradska galerija Crikvenica savršeno je mjesto za one posjetitelje koji se žele upoznati s umjetničkim djelima autora koji djeluju na crikveničkome području te u drugim krajevima Hrvatske i svijeta.
Galerija je utemeljena 2004. godine i od tad se u njoj održavaju izložbeno-galerijski programi. Od 2008. ima status relevantne galerije Republike Hrvatske. Radi tijekom cijele godine u okviru Centra za kulturu "Dr. Ivan Kostrenčić".

 

Tri izložbene lokacije Gradske galerije Crikvenica

  1. Izložbe na otvorenom

Kulturna povijest Crikvenice predstavlja se s nekoliko izložbi - 125 godina turizma, Juraj Julije Klović, "Koraci kroz povijest - od prapovijesti do baroka" i Malik na Petaku. Ove se stalne izložbe na otvorenom nalaze na nekoliko lokacija u Crikvenici.

  1. Izložbe u galerijskome prostoru

Cilj je izložbi u Galeriji upoznavanje posjetitelja sa suvremenim likovnim stvaralaštvom te otkrivanje bogatstva u raznolikosti umjetničkog izražavanja, kojim autori nude nove i jedinstvene svjetove.

  1. Memorijalni atelje kipara Zvonka Cara

Od 2007. otvorena je za javnost i postavljena u preuređenom kiparovom ateljeu umjetnička zbirka kipara Zvonka Cara. Tijekom ljeta se održavaju likovne radionice.

 

GRADSKA GALERIJA CRIKVENICA
Strossmayerovo šetalište 22, Crikvenica
+385 51 242 372
ured@kultura-crikvenica.hr
www.kultura-crikvenica.hr

0
No votes yet