eVisitor - informacijski sustav za prijavu i odjavu turista, obaveza od 1.1.2016.

Dana 20. studenoga 2015. u Narodnim novinama 126/15 objavljen je Pravilnik o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici, kojim sustav eVisitor i službeno postaje središnji elektronički sustav prijave i odjave turista u Republici Hrvatskoj s punom primjenom od 01.01.2016.
Link na NN: http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_11_126_2395.html

eVisitor je jedinstveni online informacijski sustav, koji služi prikupljanju i obradi podataka o pružateljima usluga smještaja, njihovim smještajnim objektima, prijavama i odjavama gostiju te vođenju evidencije za obračun i kontrolu naplate boravišne pristojbe, kao i za obradu i analizu podataka za statističke izvještaje.

Napominjemo da od 1.1.2016. godine više neće vrijediti dosadašnji oblici prijave, nego će se prijava i odjava gostiju moći izvršiti isključivo direktnim unosom ili prijenosom podataka u aplikaciju eVisitor.

Kako bismo Vam mogli omogućiti registraciju u sustav eVisitor, u Turističko-informativnom centru Crikvenica (Trg Stjepana Radića 1c, Crikvenica - prizemlje Hotela International) se osobno preuzimaju korisničko ime, lozinka i TAN tablica za registraciju u sustav, i to radnim danom (ponedjeljak-petak) od 08:00 do 15:00 sati. Za preuzimanje podataka obavezno treba donijeti rješenje o kategorizaciji objekta i osobnu iskaznicu.
Izričito naglašavamo da je nužno da korisničke podatke preuzmete osobno, a u slučaju da podatke preuzima opunomoćena osoba, mora imati pisanu punomoć od ovlaštene osobe. Sve aktivnosti u sustavu se bilježe i vezane su uz Vaše korisničko ime.

Trenutno dostupni linkovi na materijale koji će se kontinuirano nadopunjavati sadržajem su:

WEB: http://www.htz.hr/hr-HR/projekti-i-potpore/evisitor
YOUTUBE KANAL: https://www.youtube.com/channel/UCRQ5Bx2JdGhcEtLCE5eze7g
WIKISTRANICE: istima možete pristupiti nakon prijave u sustav www.evisitor.hr

O svim dodatnim informacijama obavijestit ćemo Vas putem web-a (www.rivieracrikvenica.com) i na Vašu e-mail adresu, ukoliko ste je dostavili TZG Crikvenice (ukoliko niste, ljubazno Vas molimo da je dostavite na info@tzg-crikvenice.hr).

0
No votes yet