Tematska biciklistička tura – Putevima Frankopana

22. svi. 2021.
Mjesto događanja: 
Crikvenica
Vrijeme početka: 
10:00

 

Pridružite nam se u avanturi na 2 kotača i predstavljanju najmoćnije hrvatske plemićke obitelji. Biciklističkom vođenom turom „Putovima Frankopana“ upoznat ćemo vas s bogatom baštinom obitelji Frankopan na Crikveničkom području te otkriti neke nepoznate detalje ovog kraja.
Nakon starta najprije ćemo zastati kod Pavlinskog samostana koje je 1412. na temeljima stare crkve podigao Nikola IV. Frankopan. Nastavljamo uz Dubračinu u smjeru Triblja do impozantnog kaštela Drivenik s kojeg su Frankopani branili i nadzirali promet kroz Vinodol. Od Drivenika se novouređenom šetnicom i biciklističkom stazom vraćamo do Crikvenice.

Tura je namijenjena rekreativcima s malom do umjerenom fizičkom kondicijom koji mogu laganim tempom svladati nezahtjevan teren i duljinu između 20 i 30 kilometara, a pod vodstvom biciklističkog vodiča Bojana Šenkinca.

Ruta: Crikvenica – uz Dubračinu – Tribalj – Podsopalj – Cerovići – Grad Drivenik – Tribalj – Crikvenica

Okupljanje je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici od 9:30 sati, a polazak u 10:00 sati.

NAPOMENA:
Svi sudionici voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica.
Organizator zadržava pravo promjene trasa

 

Prijave na: prijava@tzg-crikvenice.hr

No votes yet

Lokacija