Regata drvenih barak

14. svi. 2022.
Mjesto događanja: 
Crikvenica

 

Subota, 14. svibnja 2022., biti će posebna za jedno malo primorsko mjesto na Rivijeri Crikvenici. U Selcu će se održati osma po redu "Regata drvenih barak". To je uistinu posebno sportsko-rekreativno i zabavno događanje nastalo kao rezultat ljubavi prema životu na moru i s morem te snažne želje za očuvanjem tradicionalnih drvenih brodica. Regata je dio programa revitalizacije pomorske baštine, koji dugi niz godina provodi Jedriličarski klub „Jadro“ iz Selca, koji je organizator ove zanimljive regate.
Na regati mogu sudjelovati sve tradicijske drvene barke na jedra, a bit će razvrstane u više kategorija, prema tipu i veličini.

Program:

09:00 - prijave, spuštanje i opremanje barak
11:00 - marenda u konobi „Riva“
12:00 - sastanak kormilara
13:00 - start regate
15:30 - objed i proglašenje pobjednika regate

Na druženje i priliku da pokažu svoje drvene barke pozvani su i vlasnici baraka bez jarbola i jedara.
Nakon regate, barke koje dolaze na prikolicama bit će izložene na trgu ispred Harmice, a za sudionike je organizirano druženje.
Osim domaćih posada, očekuju se gosti iz Novog Vinodolskog, Krka, Lovrana, Mošćeničke Drage, Fažane, Rovinja, Nerezina...

Pozivaju se svi vlasnici drvenih morskih ljepotica na sudjelovanje u regati, a mještani i ostali posjetitelji se pozivaju na dolazak u Selce i uživanje u predivnim prizorima te davanju podrške vlasnicima brodica, koji se trude očuvati tradiciju.

Organizator: Jedriličarski klub – Yacht Club „Jadro“ - Selce

 

No votes yet