Proljeće rekreacije u Crikvenici - Program četvrtog vikenda

22. svi. 2021. - 23. svi. 2021.
Mjesto događanja: 
Crikvenica
Vrijeme početka: 
9:00

 

SUBOTA 22.05.2021.

10:00 h 

Tematska biciklistička tura – PUTEVIMA FRANKOPANA

Pridružite nam se u avanturi na 2 kotača i predstavljanju najmoćnije hrvatske plemićke obitelji. Biciklističkom vođenom turom „Putovima Frankopana“ upoznat ćemo vas s bogatom baštinom obitelji Frankopan na Crikveničkom području te otkriti neke nepoznate detalje ovog kraja.
Nakon starta najprije ćemo zastati kod Pavlinskog samostana koje je 1412. na temeljima stare crkve podigao Nikola IV. Frankopan. Nastavljamo uz Dubračinu u smjeru Triblja do impozantnog kaštela Drivenik s kojeg su Frankopani branili i nadzirali promet kroz Vinodol. Od Drivenika se novouređenom šetnicom i biciklističkom stazom vraćamo do Crikvenice.
Tura je namijenjena rekreativcima s malom do umjerenom fizičkom kondicijom koji mogu laganim tempom svladati nezahtjevan teren i duljinu između 20 i 30 kilometara, a pod vodstvom biciklističkog vodiča Bojana Šenkinca.
Ruta: Crikvenica – uz Dubračinu – Tribalj – Podsopalj – Cerovići – Grad Drivenik – Tribalj – Crikvenica
Okupljanje je na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici od 9:30 sati, a polazak u 10:00 sati.

10:30 h
Vježbom do zdravlja

Pokrenite svoje tijelo i duh u grupnoj vježbi disanja i treningu na otvorenom vježbalištu uz vodstvo stručnog osoblja Thalassotherapie Crikvenica.
Trening počinje u 10:30 sati na vježbalištu Thalassotherapie Crikvenica.


NEDJELJA 23.05.2021.

9:30 h
Biciklijada za staro i mlado do Tribaljskog jezera - OTKAZUJE SE

Pozivamo Vas na biciklijadu "Za staro i mlado" u organizaciji TZG Crikvenice, koja će se održati u nedjelju 23.5. u 9:30. Okupljanje je predviđeno od 9:00 na Trgu Stjepana Radića.
Biciklijada vodi iz Crikvenice novouređenom stazom uz Dubračinu do tribaljskog jezera i natrag.
Ukupna duljina biciklijade je 15 km, te na trasi nema velikih uzbrdica niti nizbrdica i baš zato je namjenjena upravo "za staro i mlado".
Predviđeno trajanje do 3h. Obavezno je pridržavanje epidemioloških mjera.

10:00 h
Upoznavanje s ljekovitim biljem našeg kraja - OTKAZUJE SE

Upoznajte ljekovite biljke našeg kraja u ovom poučnom predavanju koje će voditi gospođa Vasiljevka Kovač, članica Udruge Kušac.
Predavanje će se održati na Mediteranskom labirintu ljubavi u Crikvenici od 10:00 sati.


Za sudjelovanje je najbitnija dobra volja i želja za druženjem i uživanjem u prirodnim ljepotama Crikvenice, Dramlja, Jadranova, Selca i zelenog zaleđa Vinodola te obavezna prijava na e-mail:  prijava@tzg-crikvenice.hr ili osobno u Turističko-informativnom centru Crikvenica (Trg Stjepana Radića 1c).

Pogledajte cijeli program Proljeća na Rivijeri Crikvenica.

Proljeće na Rivijeri Crikvenica

No votes yet

Lokacija