Proljeće na Rivijeri Crikvenica – Užitak za sva osjetila

30. tra. 2021. - 31. svi. 2021.
Mjesto događanja: 
Crikvenica

 

Zanima li vas kako izgleda savršen dan na rivijeri koja je još u 19. stoljeću među prvima u Hrvatskoj počela razvijati zdravstveni turizam? Čime to Crikvenica već desetljećima privlači sportaše, ljubitelje aktivnog odmora i, ukratko, sve generacije? Ako tražite mjesto na kojemu ćete bar nakratko zaboraviti na svakodnevan stres, istinski se odmoriti i uživati u bezbrižnim šetnjama na čistom morskom zraku, ovo je rivijera za vas. U igri nadmetanja za vašu pozornost priroda će svakako odnijeti pobjedu, jer u proljeće je plavo-zelena harmonija neodoljiva, a zvukovi, mirisi i boje mame na svakom koraku.

U svibnju vas ovdje očekuje zanimljiva ponuda gastronomskih, rekreativnih i zdravstvenih sadržaja. Za početak, odmoriti se možete u nekome od smještajnih kapaciteta (hoteli Esplanade i Amabilis, kampovi Kačjak i Selce, hostel Karlovac ili kod ljubaznih domaćina u privatnom smještaju).

Gastro program

Program rekreacije

 


Ugostiteljski će se objekti (Hotel Esplanade, Gušti, Karoca, Maslina i Pandora u Crikvenici te Ulika u Selcu) pobrinuti da se okrijepite i opustite u ugodnom okruženju, a pripremili su proljetne jelovnike u tri slijeda za 100 kn po osobi. Tema su, naravno, proljetne namirnice,  a kušati možete jela poput Ceviche od jadranskog škampa i kozica, Carpaccio od jadranske tune s kremom od šparoga, Medaljoni od grdobine na gregadu, Rolani file orade u umaku od začinskog bilja i domaćih šparoga, Pileća rolada panirana u sezamu, punjena divljim šparogama i mozzarellom, Panna cotta s coulisom od jagoda ili neizostavna crikvenička slastica – Frankopan torta. Menije u 3 slijeda u svim restoranima potražite OVDJE. Svakako redovito pratite i Facebook stranicu Crikvenica – Croatia jer su u pripremi neka slatka iznenađenja.

Gastro program

 

 


Proljetni će vikendi u svibnju biti rezervirani i za organizirane nenaplatne rekreativne aktivnosti pod vodstvom iskusnih trenera, kao što su: grupni fitness trening,  joga, vođene vožnje biciklima (mogući i e-bicikli), biciklijade, interpretacijske šetnje, vožnja supom ili kajakom, nordijsko hodanje i sl. Sve će se aktivnosti provoditi na otvorenom, ovisno o aktualnim epidemiološkim uvjetima i mjerama, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta bit će otkazane. Detaljan popis aktivnosti po terminima i lokacijama možete pronaći na OVDJE. Za sudjelovanje je najbitnija dobra volja i želja za druženjem i uživanjem u prirodnim ljepotama Crikvenice, Dramlja, Jadranova, Selca i zelenog zaleđa Vinodola te obavezna prijava na e-mail:  prijava@tzg-crikvenice.hr ili osobno u Turističko-informativnom centru Crikvenica (Trg Stjepana Radića 1c).


Provjerite zašto su zalasci sunca na crikveničkoj rivijeri tako očaravajući (kažu i da traju duuugo, taman za fotografiranje na svim vama omiljenim lokacijama). Uvjerite se i u to da su klima i mikroklima tako povoljne da gotovo uvijek možete uživati u sportsko-rekreativnim aktivnostima, šetnji s vašima najmilijima ili pak igri na plaži s kućnim ljubimcima.
Priroda, zdravlje, ukusna hrana i društvo na čistom zraku – može li bolje?

Program rekreacije

No votes yet