POMOĆ GRADOVIMA POGOĐENIM POTRESOM

30. pro. 2020.
Mjesto događanja: 
Crikvenica

 

Veći broj obitelji s područja koja su pogođena potresom došao je na područje grada Crikvenice te su smješteni u hotelu International  u centru Crikvenice i u privatnim smještajnim kapacitetima. Svima njima osigurana je i pomoć u vidu skupljenih potrepština, hrane, higijene odjeće, prekrivača...

Zahvaljujemo svim građanima koji su do sada pružili pomoć te to čine i dalje. Pozivamo sve one koji žele pružiti pomoć da se za stavljanje na raspolaganje sredstava, strojeva, građevinskog materijala i slično, obrate na adresu stozer@crikvenica.hr ili na broj telefona 051/455-461.

Isto tako svi građani grada Crikvenice koji žele pružiti smještaj za obitelji s potresom pogođenih područja molimo da se jave na e-mail smjestaj@crikvenica.hr ili broj telefona: 051/455-404 s naznakom imena i prezimena, adrese, broja telefona i podatkom o vrsti smještaja i broju osoba koje žele primiti (ukoliko trenutno ne bude potrebe, bit će kontaktirani u slučaju da se u međuvremenu situacija promjeni).

Sve obitelji koje su došle iz potresom pogođenih područja i nalaze se na području grada Crikvenice, obavještavamo, ukoliko trebaju bilo kakvu pomoć ili im bilo što nedostaje da se mogu javiti na besplatni telefon 0800 2999 svaki dan 0-24 sata.

Nadamo se i vjerujemo da ćemo samo zajedničkim snagama uspjeti pomoći ljudima koji su ostali bez krova nad glavom da prebrode ovu tešku životni situaciju te se ovim putem još jednom zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili i pomagali.

Ovim putem molimo sve volontere da se samostalno ne upućuju na potresom pogođena područja već da svoju želju za volontiranjem iskažu ispunjavanjem obrasca za prijavu volontiranja na stranicama Hrvatskog crvenog križa.

Hrvatski crveni križ objavio je javni poziv građanima i tvrtkama da uruče donacije na račun Privredne banke Zagreb koji je otvoren u svrhu pomoći potresom pogođenih područja.

IBAN: HR6923400091511555516
Poziv na broj: 770
Za uplate iz inozemstva - SWIFT CODE: PBZGHR2X

Možete uplatiti i mobilnim bankarstvom putem barkoda:

Hrvatski crveni križ ima otvoren i donatorski telefon broj 0609011. Pozivom na broj donirate cijena 6,15 kn.

Apeliramo na sve građane da ne vrše uplate na neprovjerene račune.

Prilikom skupljanja pomoći molimo sve sugrađane da se pridržavaju popisa hrane i higijenskih potrepština objavljenih na stranici Hrvatskog crvenog križa.

 

No votes yet