MOJA MALA KALA

29. srp. 2023.
Mjesto događanja: 
Crikvenica
Vrijeme početka: 
20:00


Kala do kale, uspomena do uspomene…

Ukratko, tako će u subotu, 29. srpnja, izgledati vaše putovanje starim crikveničkim uličicama ispunjenim poviješću i tradicijom, u kojima svaki kamen i svaka kala pričaju svoju priču i hrane maštu.


„Moja mala kala“ nije samo manifestacija koja će taj dan imati svoju premijeru – to je ljubavna priča između tradicije i ljudi, stanovnika Crikvenice. Ne propustite da vam bude ispričana…
Svi posjetitelji mogu biti i aktivni sudionici u starim dvorištima kala koji će se pretvoriti u mini pozornice, na skalama koje će biti predivne kulise jer ih očekuju glazba, ples, dječji kutak, prezentacija narodnih običaja, ulični izvođači te autohtona eno i gastro ponuda.
Zakoračite u naš vremeplov i saznajte kako zvuči tradicijska glazba svirana na sopilama, pretvorite se u slikara uz pomoć onog vrhunskog, otkrijte kako se izrađuje lovorov vijenac i kušajte jelo u kojem možete uživati samo kod nas – crkveniške rupice, dakako, uz kombinaciju s kapljicom lokalnoga vina.
Mnogo je još aktivnosti koje vas očekuju, ali ih sami otkrijte.

Vidimo se 29. srpnja, kada će crikveničke kale, „zvijezde“ manifestacije – Kala svetog Antona, Kala Andrije Kačića, Kala Grgura Ninskog, Gorica braće Cvetić, Školska, Ulica Pavla Radića –  od  20:00 sati (p)ostati najšarmantniji dio grada u kojem će uživati sve generacije.
Otkrijte skrivene kutove našega grada, zavirite u romantične kale i dvorišta te im dopustite da budu najkreativniji tihi pripovjedači, puni mudrosti i iskustva.

Organizator manifestacije je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a pokrovitelji su Grad Crikvenica, „Eko - Murvica“ d.o.o., VIO Žrnovnica Crikvenica - Vinodol d.o.o.
Partneri na projektu su „Jadran“ d.d., Udruga vinogradara, vinara i maslinara „Sveta Lucija“, Udruženje vinara „Vina Kvarnera“, „Grand Village Estate Winery“, DND Crikvenica, Mažoretkinje Grada Crikvenice, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice i Općine Vinodolske, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice „Sunce“, ŠRD „Lovrata“ te KUD „Vatroslav Lisinski“.

 

Pronađi blago u našem blagu – „Moja mala kala“

U našim se kalama svaki dan skriva po jedna fotografija vezana uz tradiciju.
Pronađi je, uslikaj selfie s njom i pošalji ga na e-mail adresu info@tzg-crikvenice.hr. Fotografiju odnesi u Turističko – informativni centar Crikvenica, gdje te čeka nagrada za trud i uspjeh. Potraga za blagom će se odvijati svakoga dana od ponedjeljka, 24. srpnja, do subote, 29. srpnja, a započinje od 10:00 sati. Mapa s kalama se nalazi u nastavku.
Sretno u potrazi!

Dokumenti

PrilogVeličina
PDF icon Moja Mala Kala - letak i mapa9.99 MB
No votes yet