Grad Crikvenica finalist na natječaju za nagradu Istanbul

Zbog epidemiološke situacije i ograničavanju društvenih okupljanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 ovo događanje se otkazuje do daljnjega.

08. stu. 2017.
Mjesto događanja: 
Crikvenica

Grad Crikvenica je ušao među tri grada finalista na natječaju za osvajanje nagrade Istanbul, namijenjene mediteranskim obalnim gradovima koji se prijateljski odnose prema okolišu. Izuzetno smo ponosni što se Crikvenica našla među prva tri grada koji su prepoznati kao primjeri dobre prakse u području zaštite okoliša i održivog razvoja. Osvajanje nagrade Istanbul ovisi o broju glasova za pojedini grad te pozivamo sve građane i prijatelje Crikvenice da glasuju za Crikvenicu na poveznici 
http://planbleu.org/en/istanbul-environment-friendly-city-award-public-voting-open-until-21-november-2017   i pomognu nam osvojiti ovu značajnu nagradu. Prije samoga glasovanja potrebno je u registracijski obrazac unijeti svoje ime i prezime i e-mail adresu te glasovati s poveznice koja će Vam biti poslana na e-mail adresu koju ste unijeli. Glasovanje je otvoreno do 21. studenoga 2017. g.

Nagrada Istanbul za grad koji se prijateljski odnosi prema okolišu ima za cilj prepoznati i nagrađivati napore lokalnih vlasti da poboljšaju okoliš i kvalitetu života te promoviraju održivi razvoj u mediteranskim obalnim gradovima. Također, cilj je ohrabriti lokalne vlasti da se okrenu budućnosti koja će biti bliža okolišu i omogućiti im da djeluju kao uzor kako bi inspirirali druge gradove.

Prema definiciji, “primorski grad je grad koji živi u harmoniji s morem, učinkovito, jednako i održivo koristi svoje resurse, smanjujući svoj utjecaj na morski i obalni okoliš i klimatske promjene te upravlja okolišem u korist sadašnjih i budućih generacija”. Stoga, grad koji se prijateljski odnosi prema okolišu je primorski grad u kojemu ljudi uživaju visoku kvalitetu života i gdje se održivi razvoj odvija unutar kapaciteta zdravog ekosustava. Izuzetno smo ponosni što je naša Crikvenica prepoznata kao grad prijatelj okoliša, a status finalista na natječaju za nagradu Istanbul daje nam dodatni "vjetar u leđa" za razvoj u skladu s principima održivog razvoja i zaštite okoliša.

No votes yet