VRIJEME JE ZA (SR)ETNO SELCE

07. srp. 2017. - 08. srp. 2017.
Mjesto događanja: 
Selce
Vrijeme početka: 
21:00

Još svega nekoliko dana i napokon počinje (Sr)etno Selce!  To znači da će boravak u ovome malom turističkom mjestu biti još ljepši i ugodniji, jer svaki će kutak otkriti dio vrijedne kulturno-povijesne baštine, a u zanimljivim će događanjima uživati sve generacije.

Šesti po redu etno festival održavat će se 7. i 8. srpnja 2017. na četiri lokacije u Selcu (trg, riva, Polača i Tunar), a uzbudljiva će se priča o tradiciji i ove godine pretočiti u prezentaciju narodnih običaja, živopisnih nošnji, raznolikih umjetničkih izričaja, domaćih i originalnih proizvoda proizvoda. Sve će, naravno, biti začinjeno obiljem zabave i sjajne atmosfere.

Među ostalim, održavat će se sajam tradicijskih i ekoloških proizvoda, degustacija ukusnih tradicionalnih jela s područja crikveničke rivijere te predstaviti vještine i običaji, kao što su pranje robe na perilu, šivanje na starinskoj šivaćoj mašini, pletenje i potezanje ribarske mreže.
Mještani će posjetiteljima na lokaciji "Tunar" prikazati mlaću slame, svoj vrijedan stari i jedinstven običaj, koji se inače tradicionalno održava zimi u vrijeme karnevala, točnije na mesopusni utorak. Mlatačice izmlate slamu, koja se zatim zapali pa se plešu tradicionalni plesovi Hrvacki, Kolunati i nezaobilazno Selačko kolo.

U zabavnome će programu sudjelovati sljedeći izvođači:
KUD "Neven", Folklorna grupa udruge umirovljenika "Sunce", Mauro i Mihael, Mali folklor KUD-a "Vatroslav Lisinski", HPD "Ferdo Rusan", Klapa "Sveta Jelena", KUD "Ive Jelenović", KUD "Sveti Juraj", Sastav "Mistral", Joso Butorac, Klapa "Opatija", Sastav "Klamaruša", Nina Kraljić, Sastav "Trio Crikvenica".

Provedite sretan vikend uz (Sr)etno Selce!
Opustite se i zabavite u društvu tradicije, čekamo vas 7. i 8. srpnja u Selcu!

Dokumenti

No votes yet

Lokacija