I ove godine Dani Slavonije u Crikvenici

21. lip. 2017. - 24. lip. 2017.
Mjesto događanja: 
Crikvenica

Zanima li vas jesu li "poderane gaće" slatke ili slane? Želite li doživjeti spoj slavonskoga i primorskoga ugođaja?
Pravo je mjesto za vas Rivijera Crikvenica, jer u centru Crikvenice će se od 21. do 24. lipnja 2017. četvrtu godinu zaredom održavati Dani Slavonije. Za početak, očekuje vas sajam s raznovrsnom i bogatom ponudom izvornih slavonskih proizvoda i delicija, poput domaćeg sira, suhomesnatih proizvoda (kulen, čvarci, kobasice, slanina...), meda, tradicionalnih slavonskih kolača, voćnih rakija, vina i raznih likera.

Veliko će zanimanje i ove godine zasigurno izazvati i tradicijske rukotvorine, kao što su bošnjačka rukotvorina šlinga i zlatovez te slavonske etno kreacije i tipični suveniri, poput svjetski poznatih licitarskih srca. Sudjelovat će izlagači iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske županije.
Bogata i vrijedna slavonska tradicija bit će predstavljena i kroz gastronomiju pa će se pripremati neka od tipičnih slavonskih jela, poput ukusnog slavonskog čobanca i graha s kobasicom. Sekcija KUD-a "Branimir" iz Bošnjaka, "Bošnjačke snaše", pripremat će pomalo zaboravljeni slavonski kolač "listarić" ili "poderane gaće", a bit će prikazano i topljenje slavonskih čvaraka na tradicionalan način.

Otvorenje Dana Slavonije je u srijedu, 21. lipnja poslijepodne u centru Crikvenice, a sajam će za vrijeme trajanja manifestacije biti otvoren tijekom cijeloga dana.
Naravno, neće nedostajati ni dobre glazbe, a za zabavu u veselom ritmu će 21. lipnja od 19 h biti zadužen tamburaški sastav "Baruffa", dok će u petak, 23. lipnja od 19 h nastupati tamburaški sastav "Mistral".

Uživajte s nama na Danima Slavonije u Crikvenici!
Upoznajte vrijednu slavonsku kulturno-povijesnu baštinu, zabavite se i uživajte u tradicionalnim delicijama!

Dokumenti

3
Average: 3 (1 vote)

Lokacija