Thalassotherapia Crikvenica

Thalassotherapia Crikvenica je medicinski centar sa stoljetnom tradicijom zdravstvene djelatnosti u primjeni talasoterapijskog liječenja u svrhu zdravstvene prevencije, medicinski usmjerenog odmora i rehabilitacije. Položaj na samoj uvali kristalno čistog mora, šljunčanoj plaži i 6 km dugoj šetnici, u parku mediteranskog zelenila, idealan je za talasoterapijsko liječenje, oporavak i odmor. Već je prije stotinu godina Crikvenica prepoznata od strane prvih europskih posjetilaca, koji su je, u potrazi za mjestom odmora i oporavka, počeli posjećivati u velikom broju, i to najviše zbog iznimno povoljne klime, blagih zima i umjereno toplih ljeta, povoljnih zračnih strujanja, miješanja morskog i gorskog zraka, čistog zraka bogatog morskim aerosolom te iznimno čistog i plitkog mora. Tada je na prostoru Thalassotherapije Crikvenica otvoreno lječilište za bolesnu djecu iz Češke i Slovačke. Danas je Thalassotherapia suvremena medicinska ustanova, koja povezuje principe talasoterapijskog liječenja s dostignućima moderne medicine, čime se postižu iznimni rezultati u liječenju bolesti organa za kretanje i dišnih organa u djece, odraslih osoba i osoba u poznim godinama života.
Thalassotherapia već dugi iz godina uspješno surađuje s medicinskim ustanovama u cijeloj Hrvatskoj, posebice s Kliničkim bolničkim centrima Rijeka i Zagreb, kliničkim bolnicama u Zagrebu, medicinskim fakultetima u Rijeci i Zagrebu, Kineziološkim fakultetom u Zagrebu te Zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije.
 

Smještaj

Vila Dalmacija**

Vila je položena u hladovini primorskih borova, udaljena 20 metara od šljunčane plaže. Sadrži 40 ugodno uređenih dvokrevetnih soba s ili bez dodatnog ležaja. Opremljenost soba: kupaonica (tuš/WC/sušilo za kosu), TV/SAT, telefon, balkon, strana prema moru. Vila je povezana toplim hodnikom s medicinskim i terapeutskim odjelima lječilišta i zatvorenim bazenom s toplom morskom vodom.

Vila Lovorka***

U stogodišnjoj vili smještenoj na prekrasnoj lokaciji uz samo more uređeni su suvremeno namješteni apartmani za smještaj od 2 do 5 osoba. Opremljenost apartmana: kupaonica (tuš/WC/sušilo za kosu), kuhinja, dnevni boravak, klimatizacija, grijanje, Internet, TV/SAT, s ili bez terase, pogled na more ili pogled na park.

Vila Smiljka - hostel

Smještajni objekt je položen na samoj morskoj obali uz šljunčanu plažu i šetnicu. Nudi izvrsnu mogućnost smještaja za djecu i mlade, ali i njihove pratitelje. Vila Smiljka ima ukupno 60 kreveta, koji su raspoređeni u sobama s 2 do 6 kreveta s etažnim sanitarijama za djecu, dok su pratiteljima namijenjene jednokrevetne i dvokrevetne sobe s vlastitom kupaonicom. Unutar objekta je i društvena sala s TV-om, a neposredno uz objekt se nalazi i polivalentno dječje igralište.

Ostale usluge

Unutar kompleksa se nalaze klimatizirani pansionski restoran, zatvoreni terapeutski bazen s toplom morskom vodom (32°C) s podvodnim masažama, dvorana za sastanke do 100 osoba multimedijalno opremljena i klimatizirana, caffe bar te igralište za košarku i odbojku. U neposrednoj blizini Thalassotherapije Crikvenica nalaze se restorani te postoje brojne mogućnosti za rekreaciju (tenis, mali nogomet, mini golf, vodeni sportovi).
 

Programi rehabilitacije

Fizikalna medicina i rehabilitacija

Specijalistički pregled fizijatra, pregled ultrazvukom, kontrolni specijalistički pregled fizijatra • Talasoterapija: grupne vježbe u terapeutskom bazenu s toplom morskom vodom u pratnji fizioterapeuta, grupne i individualne vježbe na otvorenom ili u dvorani, hidroterapija u Hubbard kadi, hidromasaža • Magnetoterapija, elektroterapija, terapija ultrazvukom, termoterapija, kinezitaping, dijatermija, terapija infracrvenim svjetlom, vibracijska masaža, galvanska kupka, limfna drenaža, medicinska masaža.

Rehabilitacija dišnih organa

Specijalistički pregled pulmologa ili otorinolaringologa • Dijagnostičke pretrage: spirometrija, spirometrija s farmakodinamskim testom, plućna oscilometrija, tjelesna pletizmografija, FeNO, pulsna oksimetrija, tonska audiometrija, otomikroskopija, alergološka testiranja • Terapeutski postupci: inhalacije morske vode (suha i vlažna), inhalacije eteričnih ulja, inhalacije medikamenata, IPPB inhalacije medikamenata, tretman bolesti nosa Bonainovom otopinim, aspiracija po Proetzu, posturalna drenaža, elektrostimulacija glasiljki, vibracijska masaža, vježbe disanja.

Kardiološki pregled i dijagnostika

Specijalistički pregled specijalista interne medicine, EKG, ergometrija, UZV srca, Holter EKG, Holter RR.

Baromedicina

U sklopu Thalassotherapije Crikvenica djeluje i odjel baromedicine, koji je pod stručnim vodstvom Poliklinike za baromedicinu i medicinu rada OXY iz Pule.

Indikacije za liječenje:

Odjel fizikalne medicine i rehabilitacije

reumatoidni artritisi, artroze zglobova, kuka i kralježnice, bolovi u leđima i vratu (spondiloza, išijas, lumbago, bolesti intervertebralnog i cervikalnog diska), stanja nakon operacija i ozljeda na zglobovima i mišićima, stanja nakon celebralnog inzulta, stanja nakon ugradnje endoproteza i implantata zglobova, neurološke bolesti mišićno-koštanog sustava (multipla skleroza, neuropatije, hemiplegija, paraplegija, tetraplegija).

Interno-pulmološki odjel

bronhijalna astma, alergijska i nealergijska, kronična opstruktivna plućna bolest (KOPB), pneumonije, bronhitisi (kronični, akutni, mukopurulentni, obični), profesionalne plućne bolesti, stanja nakon operacija, radio i kemoterapije na prsištu, bronhima i plućima.

Odjel otorinolaringologije

kronične, alergijske i vazomotorne upale nosne sluznice i sinusa, kronične i akutne upale grkljana, dušnika, ždrijela, tonzila i adenoida, bolesti glasnica, stanja nakon operativnih zahvata, radio i kemoterapije na gornjem dišnom sustavu.
 

Odjel pedijatrije (za djecu do 18 godina)

Alergijske i kronične bolesti dišnog sustava, bronhalna astma i alergijska upala nosne sluznice, recidivirajuće respiratorne infekcije praćene bronhoopstrukcijom, sindrom nepokretnih cilija, cistična fibroza, reumatoidni artritis, stanja nakon operativnih zahvata mišićno-koštanog sustava, alergijski i atopični dermatitis, ihtioza, psorijaza.

Kontakt podaci:
Thalassotherapia Crikvenica - specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju
Adresa: Gajevo šetalište 21, 51260 Crikvenica, Hrvatska
Tel: +385 51 407 666
Fax: +385 51 785 062
E-mail: info@thalasso-ck.hr
Web: www.thalasso-ck.hr

0
No votes yet