U CRIKVENICI XII. EUROPSKO PRVENSTVO MAŽORETKINJA

15. lip. 2017. - 18. lip. 2017.
Mjesto događanja: 
Crikvenica

Umijeće baratanja štapom, skladni plesni pokreti, pozitivna energija, šareni kostimi i osmijesi što im ne silaze s lica. Tako bi se najkraće moglo opisati događanje čiji će domaćin biti Crikvenica. Riječ je o XII. Europskome prvenstvu mažoretkinja, koje će se održavati od 15. do 18. lipnja 2017. u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici.

Sudjeluje ukupno 40 timova iz 6 zemalja, a to su Hrvatska, Češka, Slovačka, Poljska, Bjelorusija i Bugarska. Očekuje se ukupno oko 750 mažoretkinja u svim trima dobnim razredima: kadetkinje, juniorke i seniorke, a natjecat će se u kategorijama solo, solo s 2 štapovima, duo-trio, mini i velike formacije te defile, s rekvizitima: štap, pom-pon, zastave, baton flag, mix i show kategorija.

Svečano otvaranje održat će se u četvrtak, 15. lipnja, u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici u 9:30 sati, nakon čega slijedi natjecanje sve do 20 sati i proglašenje pobjednika za taj dan. U petak, subotu i nedjelju će se tijekom čitavoga dana održavati natjecanja, uz prigodno predstavljanje svih zemalja sudionica.

Posebno će veselo biti u centru Crikvenice u subotu, 17. lipnja, kada će se, s početkom u 20 h, održati veliki defile mažoretkinja kroz grad, a predvodit će ga crikveničke mažoretkinje. Mažoretkinje kreću od centra, kreću prema gradskoj knjižnici u Crikvenici, potom uz more dolaze do Trga Stjepana Radića, gdje će održati nastup. Europsko će prvenstvo završiti podjelom priznanja u kasnim poslijepodnevnim satima.

Zanimljivi nastupi mladih mažoretkinja, nova međunarodna prijateljstva i zabava za sve generacije – uživajte s nama na XII. Europskome prvenstvu mažoretkinja u Crikvenici!

No votes yet

Lokacija