OTKRIJTE JESEN NA RIVIJERI CRIKVENICA

11. stu. 2020. - 21. pro. 2020.
Mjesto događanja: 
Riviera

 

BUDITE KREATIVNI I OSVOJITE VEČERU U HOTELU ESPLANADE****

 

Stigla je jesen u Crikvenicu, destinaciju gostima podjednako zanimljivu u svako godišnje doba.
Razdoblje povoljnih klimatskih prilika za aktivnosti na otvorenom ovdje traje gotovo cijelu godinu pa bilo da ste u potrazi za šetnjom, planinarenjem, rekreacijom u prirodi ili kušanjem domaćih specijaliteta, Rivijera Crikvenica vas u jesen sigurno neće razočarati.


Blaga i povoljna mediteranska klima i mikroklima, mješavina čistog morskog i planinskog zraka, toplina sunca, ljekovite kapljice morske soli, aromatično bilje – samo su neke od pogodnosti koje će osnažiti vaše tijelo i duh. Ovi prirodni ljekoviti činitelji već stoljećima pomažu u prevenciji, liječenju i rehabilitaciji raznih bolesti te poboljšavaju kvalitetu života. Upravo je zahvaljujući njima Rivijera Crikvenica već u 19. stoljeću među prvima u Hrvatskoj počela njegovati tradiciju zdravstvenog turizma.
Rivijera je smještena na moru, a opet dovoljno blizu planina pa u istome danu možete šetati po plaži, jedriti ili ploviti, a potom za svega pola sata doći do šumskog mira i kušati zdrave specijalitete od ljekovitih biljaka. Rivijere Crikvenica, Novi Vinodolski i Vinodol zajedno imaju više od 300 km raznovrsnih pješačkih i planinarskih te isto toliko biciklističkih staza. Epiteti rivijera zdravlja i grad maratona samo potvrđuju ono što su mnogi prepoznali pred više od stotinu godina -  Crikvenica je idealna za zdravlje i opuštanje svih generacija te pravi raj za sportaše i rekreativce.


Rivijera Crikvenica je idealno utočište i za sve zaljubljene i romantičare, i to tijekom cijele godine. Uživat ćete u šetnji Mediteranskim labirintom ljubavi ili Ljubavnom cesticom dugom 8 km. Ova šetnica u neposrednoj blizini centra Crikvenice još od prošloga stoljeća privlači pažnju prekrasnom prirodom i ugodnom tišinom. Jeste li već bili na Slatkoj, Prvoj ili Tajanstvenoj? To su samo tri od ukupno 10 najboljih lokacija za ljubljenje, koje ne samo da su obilježene oznakom, nego imaju i svoju kartu. Vjerujemo da ćete ih rado istražiti sve, ali i pronaći neku novu, samo vašu, još ljepšu i srcu dražu.


Kako bi vaš jesenji posjet ili boravak u Crikvenici  upotpunili gastro doživljajem za pamćenje, ugostitelji s područja crikveničke rivijere pripremili su posebne jelovnike (menu od 3 slijeda) temeljene na tradicionalnoj crikveničkoj kuhinji, a uz dominaciju jesenjih namirnica, po promotivnoj cijeni od 100 kuna. Ove menije nude sljedeći restorani i konobe: u Crikvenici „Gušti”, „Karoca“, „Maslina“, „Pandora” i „Trabakul“, u Dramlju „Domino“ te  „Ulika“ u Selcu.
Tako možete kušati jela poput rižota od bakalara, punjenih lignji na brodet s palentom, crikveničkih rupica s blitvom, crikveniških palačinki, krem juhe od kestena i krumpira, frita sa suhim smokvama, prežganice s baškoton, crikveničkog štrudla…


Zato svakako posjetite Crikvenicu ove jeseni, otkrijte skrivene dragulje ovoga područja, naše šetnice i planinarske staze, prostore za sportaše i rekreativce ili skrivene lokacije za zaljubljene, koje poseban šarm imaju obojane u jesenje boje, te kušajte u nekom od naših odabranih restorana posebnu gastro ponudu koja traje od 11. studenog do početka zime.

No votes yet