Poliklinika Katunar

Poliklinika Katunar je prva registrirana privatna poliklinika u Primorsko-goranskoj županiji, osnovana 1994. godine, a u svojoj bogatoj ponudi ima turističku ordinaciju i niz specijalističkih usluga. Osim stalnih zaposlenika, poliklinika ima i petnaestak stalnih suradnika, renomiranih liječnika specijalista koji su vodeći stručnjaci u pojedinim granama medicine. Poliklinika godinama surađuje s Kliničkim bolničkim centrom Rijeka, Domom zdravlja Primorsko-goranske županije, Hitnom pomoći u Crikvenici, Thalassotherapijom Crikvenica, Termama Selce, Poliklinikom Medico, Psihijatrijskom bolnicom na Rabu te privatnim ordinacijama na crikveničkome području. Osim toga, tijekom ljetnih mjeseci zbog velikog broja turista surađuje i s Policijskom postajom u Crikvenici, hotelima, turističkim agencijama, dječjim odmaralištima te brojnim  drugim institucijama.
 

Poliklinika Katunar pruža sljedeće specijalističko zdravstvene usluge:

1. Internističke preglede (EKG, ultrazvučni pregled srca kod odraslih i djece, pregledi kod specijalista kardiologa te dijabetološka ambulanta, u sklopu koje dolaze specijalisti iz endokrinologije i dijabetologije za šećernu bolest, osteoporozu i pretilost).
2.  Laboratorijske hematološko-biokemijske pretrage krvi i urina (kompletna krvna slika, urin, urea, kreatinin, masnoće, jetrene probe, Na, K, protrombinsko vrijeme s očitavanjem i kontrolom internista kardiologa, fibrinogen, hormoni štitnjače itd.).
3.  Ultrazvučne preglede kod bolesti trbušnih organa urinarnog trakta, prostate i testisa, štitne žlijezde, ultrazvučne preglede dojki s visokofrekventnim sondama i ultrazvučnu dijagnostiku (TCD - transkranijalni color dopler krvnih žila glave i vrata, ultrazvučni pregledi kukića kod novorođenčadi, ultrazvučni color dopler pretrage štitne žlijezde).
4.  Ginekološke preglede (transvaginalni i transabdominalni ultrazvučni pregledi, PAPA testovi, praćenje trudnoće i obrada bračnog steriliteta, ultrazvučni pregledi u 3D i 4D prikazu kod trudnica s CD video prikazom s transvaginalnim i transabdominalnim sondama).
5.  Rendgenske preglede (slikanje skeleta, paranazalnih šupljina, grudnih organa, nativne slike abdomena, specijalne snimke skeleta, glave, kralježnice i zubiju, panoramske snimke čeljusti, mamografija).
6.  Okulističke preglede (mjerenje očnog tlaka, određivanje osjećaja za boje, pregledi za nošenje leća, skijaskopija, odstranjivanje stranih tijela iz oka i dr.).
7.  Urološke preglede (ultrazvučni pregledi bubrega, mokraćnih puteva, prostate i testisa, manji kirurški zahvati).
8.  Kirurške i ultrazvučne preglede dojki u cilju ranog otkrivanja malignih tumora (uz praćenje malignih bolesti te postoperativne kontrolne preglede).
9.  Dermatovenerološke preglede (kožni alergijski testovi, elektrokoagulacija, vađenje kožnih tumora i bradavica, tretmani čišćenja lica i dr.).
10.  Kliničke i ultrazvučne preglede štitnjače, limfnih čvorova, krvnih žila i tumora regije vrata.
11.  Ortopedske preglede u suradnji s Klinikom za ortopediju u Lovranu (ortopedski pregledi, ultrazvučni pregledi lokomotornog sustava, predoperativni pregledi i konzultacije  itd.)
12.  Ostale specijalističko-konzilijarne preglede.
 

Navedena ponuda je iznimno vrijedna, s obzirom na to da je poznato koliko se dugo ponekad čeka na pojedine specijalističke preglede. Kako bi usluge bile visokokvalitetne i slijedile suvremene medicinske trendove, Poliklinika Katunar mnogo ulaže u razvoj, a posebice u edukaciju zaposlenika.
Turistička ambulanta u sklopu poliklinike ima važnu ulogu u zdravstvenom turizmu tijekom glavne turističke sezone. Većina hitnih pregleda (kompletna trijaža, laboratorijske pretrage, rendgenske snimke, pregledi internista i dr.) se može obaviti na jednome mjestu, i to u vrlo kratkom vremenu, što je svakako velika prednost, posebno ako se uzmu u obzir ljetne gužve na prometnicama i na hitnim medicinskim traktovima u sklopu bolnice u Rijeci.

Osim toga, važno je napomenuti da je poliklinika otvorena dvanaest sati dnevno, a i duže, ovisno o potrebi te u slučaju hitnih poziva.
Radno vrijeme:
ponedjeljak - petak - od  8 do 20 sati
subota - od 8 do 13 sati
nedjeljom i blagdanima po dogovoru ili pozivu

KONTAKT:                                                                                                                                                                                                                                                         Poliklinika Katunar
Dr. Ivana Kostrenčića 10, 51260 Crikvenica, telefon: +385 51 785-132, fax: +385 51 785-164
www.poliklinika-katunar.hr
e-mail: info@poliklinika-katunar.hr

0
No votes yet