5. Tjedan plave ribe-Cesta plave ribe

petak, 16 lipnja, 2017 - petak, 23 lipnja, 2017

Pred nama je zdravih i zabavnih tjedan dana na Rivijeri Crikvenica.

Od 16. do 23. lipnja 2017. održavat će se Tjedan plave ribe, a Crikvenica, Dramalj, Jadranovo i Selce će mirisati po ukusnim ribljim specijalitetima. Plavi se tjedan vezuje uz projekt "Cesta plave ribe", koji je osmislila Turistička zajednica Grada Crikvenice, a temelji se na bogatoj ribarskoj prošlosti ovoga kraja. Dvadesetak restorana s područja rivijere ima markicu "Cesta plave ribe", kojom poručuju da u stalnoj ponudi imaju jela od plave ribe. Vrijednost projekta je prepoznala i struka pa je 2014. godine osvojio nagradu "Simply the best" u kategoriji tradicijsko-gastronomske manifestacije, a dodijelili su je Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis "Way to Croatia".

Zašto je izabrana plava riba? Zato što je upravo ona nekad bila jedna od najznačajnijih namirnica u tradicionalnoj prehrani stanovnika crikveničkoga područja. Uz to, crikvenički su ribari već u 18. stoljeću bili majstori u lovu na plavu, ali i ostalu ribu, a mnogi su od njih svoja znanja prenosili na generacije ribara na
ovim područjima, ali i diljem svijeta.

Posjetite Rivijeru Crikvenica i zakoračite na "Cestu plave ribe"! Uživajte u božanstvenim okusima i mirisima Mediterana i zabavite se!

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Mjesto događanja: 

Instagram - guest photo/fotografije gostiju


Pošaljite i Vi svoju fotografiju iz Crikvenice pomoću Instagrama i hashtaga #crikvenica.