Maškare 2014. u Crikvenici - počinje odbrojavanje

11. sij. 2014. - 05. ožu. 2014.
Mjesto događanja: 
Crikvenica

Još samo nekoliko dana nas dijeli do početka petoga godišnjeg doba!
Maškare 2014. vire iza ugla na Rivijeri Crikvenica, zadirkuju nas i bude zaigranost, kreativnost i dječju znatiželju u svima nama. Pozivaju na mnoštvo zanimljivih i uzbudljivih događanja.
Zabava za sve generacije i vladavina luckastih maškara traje od subote, 11. siječnja pa sve do srijede, 5. ožujka 2014. U tome će razdoblju veliki maškarani šator na parkiralištu "Riviera" u centru Crikvenice biti domaćin svima željnima lude zabave, smijeha, plesa i dobre muzike.
Na subotnjim maškaranim zabavama će se za vrhunsku atmosferu pobrinuti popularni domaći glazbenici: Jole, Jelena Rozga, Dražen Zečić, Jasmin Stavros, Mladen Grdović, "Gustafi", "Koktelsi" i Lidija Bačić.

U Crikvenici će biti organizirane i tradicionalne manifestacije na otvorenom - Velika maškarana povorka 26. siječnja te Dječja maškarana povorka 9. veljače, a brojne velike i male maškare će po prvi puta veselo prošetati i novim crikveničkim trgom. Očekuju nas i uzbudljive Karnevalske igre, maškarani turniri u rukometu, mini rukometu i boćanju za žene. Osim toga, tijekom veljače ćemo moći uživati i u opuštenim nedjeljnim poslijepodnevima uz čajanku, tombulu i prigodan zabavni program u šatoru. U skladu s tradicijom, ovogodišnje Maškare će završiti u srijedu, 5. ožujka čitanjem šentence, satiričnog teksta u kojemu se kritizira i ismijava stanje u društvu, a potom suđenjem i spaljivanjem mesopusta, krivca za sve loše dane i poteškoće u 2013. godini.

A što nam donosi sam početak maškaranoga ludila u Crikvenici?
Prva stranica knjige maškaranih događanja bit će ispisana već u subotu, 11. siječnja.  U 16 sati je druženje u Matkovićima, gdje će domaćini biti istoimena crikvenička udruga. Večer donosi i službeno otvaranje manifestacije, i to tradicionalnom primopredajom gradskoga ključa - iz ruku gradonačelnika u ruke crikveničkoga meštra, čime će maškare dobiti zeleno svjetlo za višetjednu vladavinu gradom. Program kreće u 20 sati u velikom maškaranom šatoru na parkiralištu "Riviera" u Crikvenici, a posjetitelje će sve do jutarnjih sati zabavljati grupe "Koktelsi" i "Trend".

Organizator Maškara 2013. u Crikvenici je Turistička zajednica Grada Crikvenice, suorganizator "Krasnica" d.o.o. Rijeka, a pokrovitelj Grad Crikvenica.Posjetite maškaranu Crikvenicu već ove subote! Nasmijte se, pjevajte i plešite s nama uz vesele "Koktelse"!
Dobro nam došli, radujemo se Vašem dolasku!

No votes yet